Om Bringebær

Få steder i verden er så godt egnet til bringebærdyrking som Lærdal. Det næringsrike jordsmonnet i den dype dalen innerst i Sognefjorden gir god næring til plantene. Et relativt kjølig klima gir sen modning, noe som kombinert med lange lyse dager sikrer et meget høyt sukkerinnhold i bæra – og ikke minst den gode smaken. Og den lange tradisjonen for dyrking av frukt og bær i bygda sikrer at bringebærene blir dyrket frem etter alle kunstens regler.

Bringebær har vært i Norge siden midten av 1700 tallet og er mest kjent for sin utsøkte smak. I nyere tid har det imidlertid vist seg at bringebær også er meget sunt. Store mengder gunstige antioksidanter og rikelig med C- og E-vitaminer, kombinert med blant annet mineralene kalium, kalsium og magnesium, har gjort bringebær til den nye favoritten blant ernæringsekspertene.

De helsemessige fordelene ved bringebær er mange. Bringebær virker kreftforebyggende og hemmer virusinfeksjoner, og har en lang rekke andre egenskaper som er bra for oss mennesker. Vi anbefaler å ta en titt på de tre linkene under, de sier vel det meste..

http://www.dinside.no/349320/vill-villere-bringebaer

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.3142307

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rubu_ida.htm